Bumerang - Yazarkafe

29 Temmuz 2014 Salı

Vişne Kompostosu


Malzemeler 

1 Kilogram Vişne Çekirdekleri ile
8-10 Vişnenin sapı
Yarım Kilogram Şeker
2 Litre su
2 Kabuk tarçın
5 Karanfil
1 ince dilim limon

Yapılışı

Vişneleri yıkayıp , saplarından ayırıyoruz. 8-10 vişne sapını da ekliyoruz. Genişçe bir tencereye 2 litre su , vişne ve sapları, karanfil ve tarçın kabuklarını da ekleyip ; orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra , vişneler tombul tombul suyun yüzeyine çıkacaklar. Şekeri ve limon dilimin ekleyip , şeker eriyinceye kadar karıştırıp altını kapatarak ; soğumaya alıyoruz.
Vişne tanelerini yemeği tercih etmiyorsanız , süzgeçten suyunu süzüp servis yapabilirsiniz.

Not : Taneleri pasta için veya tartta kullanabilirsiniz. Saklamak için derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder