8 - 9 Közlenmiş kırmızı biber ,
1 diş sarımsak ,
1 tatlı kaşığı sirke
Zeytinyağı
3 - 4 dal dereotu
1 - 2 çorba kaşığı konserve mısır
2 - 3 dal maydanoz
Kaya tuzu
Yapılışı
Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarının kolay soyulabilmesi için geniş bir cam kaba koyun ve üzerini streç filmle kapatın . Ilınıncaya kadar bekleyin . Daha sonra kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
Soyulan biberleri , iki parmak aklınlığında kesin . Üzerine dövülmüş bir diş sarımsağı , ince kesilmiş dereotunu ve maydanozu, mısırı ,sirkeyi , zeytinyağı ve kaya tuzunu ekleyip ; buzdolabında 2 - 3 saat dinlendirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder