Bumerang - Yazarkafe

10 Nisan 2014 Perşembe

İç pilav

Malzemeler

250 gram pirinç
50 gram kuzu ciğeri
1 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı dolmalık çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
100 gram tereyağı
Yenibahar
1 adet kesme şeker
Tarçın
Kaya tuzu
Karabiber
Dereotu

Yapılışı

Pirinci ayıklayıp , bir süre suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Ciğerleri küçük küçük doğrayın ve kavrulan soğanın içine ekleyin. Fıstıkları da ilave edin. bir kaç kere çevirdikten sonra süzdüğünüz pirinci de ekleyerek kavurun. Yenibahar , tarçın , karabiber ve tuzu kendi damak tadınıza göre ayarlayın. En son kuş üzümü ve bir adet kesme şekeri de ilave edip ;  kaynar suyu üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde ekleyin , altını kısıp demlenmeye bırakın.
Dere otlarını ince ince kıyın ve demlenen pilavınız içine ekleyip , pilavınızı bir harmanlayıp ; dinlenmeye bırakın.

Afiyetle.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder