29 Temmuz 2014 Salı
Vişne Kompostosu
Malzemeler
1 Kilogram Vişne Çekirdekleri ile
8-10 Vişnenin sapı
Yarım Kilogram Şeker
2 Litre su
2 Kabuk tarçın
5 Karanfil
1 ince dilim limon
Yapılışı
Vişneleri yıkayıp , saplarından ayırıyoruz. 8-10 vişne sapını da ekliyoruz. Genişçe bir tencereye 2 litre su , vişne ve sapları, karanfil ve tarçın kabuklarını da ekleyip ; orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra , vişneler tombul tombul suyun yüzeyine çıkacaklar. Şekeri ve limon dilimin ekleyip , şeker eriyinceye kadar karıştırıp altını kapatarak ; soğumaya alıyoruz.
Vişne tanelerini yemeği tercih etmiyorsanız , süzgeçten suyunu süzüp servis yapabilirsiniz.
Not : Taneleri pasta için veya tartta kullanabilirsiniz. Saklamak için derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Afiyetle.
Etiketler:
Elifs Kitchen
,
Ferahlatıcı
,
Karanfilli
,
Komposto
,
Ramazanlık
,
Tarçınlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder