Malzemeler
Yarım kilogram dana kuşbaşı
1 kilogram fasulye ( Ayıklanmış )
2 orta boy patates ( İri şekilde dörde veya altıya bölünmüş )
1 orta boy havuç ( Dış tarafı traşlanmış ve verevine doğranmış )
1 kabak ( Dış tarafı traşlanmış ve kuşbaşı doğranmış )
2 patlıcan ( Tuzlu suda kuşbaşı kesilmiş olarak yarım saat kadar bekletiniz ki acılığı çıksın )
3 yeşil biber
3 domates ( Rendelenmiş )
1 tatlı kaşığı biber salçası ( Hatay yöresinin biber salçasını özellikle güveç ve et yemeklerinde tavsiye ederim.)
1 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 büyük boy kuru soğan ( Yemeklik doğranmış )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Tereyağını büyük boy bir tencereye alıp ; kızartıyoruz . Ardından hemen sıvı yağı ve yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyip , kavuruyoruz. Daha sonra sivri biberleri ortadan kesip etlerle birlikte kavrulmaya alıyoruz. Etlerin iyice kavrulması yemeğin lezzeti için çok önemli ; o yüzden iyice piştiğinden iyice emin olmalıyız. Daha sonra havuçları ekleyip 2 -3 dakika daha pişiriyoruz. Domates rendesini ekleyip , kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan sosun içine biber salçamızı , şekeri , tuzu ve kırmızı biberi ekliyoruz. Patlıcanları tuzlu sudan iyice sıkarak alıyoruz ve tencereye ekliyoruz . Üzerine fasulye , kabak ve patatesi ilave edip ; tencerenin kapağını kapatıp 5 ila 10 dakika arası altını kaptırmadan sebzeleri karıştırarak susuz pişiriyoruz. Sebzelerin üzerini 2 parmak kadar geçecek şekilde kaynar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Fırınlamak isterseniz bu aşamadan sonra suyunu ekleyip , folyo ile güvecin ağzını iyice kapatıp 200 derecede fırınlayabilirsiniz.
Sebzelerin piştiğini havuç ve fasulyeyi kontrol ederek anlayabiliriz. Ortalama pişme süresi 20 - 25 dakika arasıdır.
Yemeğimiz 8 - 10 kişiliktir.
Afiyetle .
12 Ağustos 2014 Salı
Yaz Türlüsü
Etiketler:
Ana Yemek
,
Elifs Kitchen
,
Etli yemek
,
Güveç
,
Sebzeli yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder