24 kilogram domates
2,5 çorba kaşığı tuz
1 kilogram yeşil biber
2 Su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Domatesleri rendeliyoruz , içine sıvı yağı da koyup büyük bir tencerede kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Tuzu ekliyoruz , 10 dakikada bir karıştırıyoruz. Domatesler pişmeye yakın , yeşil biberleri 3 - 4 parçaya bölerek içine ekliyoruz.
Domatesler tencereye koyduğunuz hizanın 1 santimetre kadar altına indiğinde , kışlık sosunuz hazır demektir.
Kavanozlara kaynarken doldurup , ağızlarını sıkıca kapatıyoruz. Ters çevirip soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra buzdolabında saklayabiliriz.
Küçücük bir dip not : 24 kilogram domates sos için , 13-14 tane kavanoz gerekiyor.
Küçücük bir dip not : 24 kilogram domates sos için , 13-14 tane kavanoz gerekiyor.
Afiyetle.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder