4 Adet orta boy kabak
1 Tatlı kaşığı tuz
Sıcak su ( kabakların üzerini geçecek kadar )
Yarım bağ dereotu
Yarım demet maydanoz
2 Su bardağı yoğurt
1 Diş sarımsak
Çay kaşığı ucu ile tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Üzerini süslemek için
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
Yapılışı
Kabakları yıkadıktan sonra bıçakla kabuklarını traşlıyoruz. Daha sonra küp küp veya yarım doğrayıp , kaynayan suyun içine 25 -30 dakika kadar haşlanmaya bırakıyoruz. Haşlanan kabakları süzüp soğumaya alıyoruz. 2 su bardağı yoğurdu , ince kıyılmış maydanoz ve dere otunu da ekleyip karıştırıyoruz. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Soğumuş olan kabak haşlamasını da ekleyip servis kabına alıyoruz.
Üzeri için yarım çay bardağı sıvı yağı ve domates salçasını orta ateşte yağ ile özleşene kadar kavuruyoruz. Salça rengini yağa verince , sosu yoğurtlu kabak salatasının üzerine süslemek için döküyoruz.
Afiyetle .
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder