1 Ocak 2015 Perşembe
Yassı Kadayıf
Malzemeler
12 Adet yassı kadayıf
2 Su bardağı süt
2 Yumurta
3 Su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
3 Su bardağı su
2 Su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 ince dilim limon
Yapılışı
Şerbeti ocağa yassı kadayıflardan önce ocağa koyup kaynatıyoruz. Daha sonra altını kısıp kadayıfları kızartmaya başlıyoruz.Yassı kadayıfları önce süte batırıp çekmesini sağlıyoruz , sonra iyice çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartıyoruz. Her bir yassı kadayıf için bu aşamayı yapıyoruz.
Kızaran kadayıfları hemen şerbetin içine atıyoruz. 2 - 3 dakika şerbeti çekmelerini sağlıyoruz. Ve servis tabağına alıyoruz.
Servis için kadayıfları kaymak , ceviz , fıstık gibi seçeneklerle hazırlayabiliriz.
Afiyetle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder