Bumerang - Yazarkafe

6 Mart 2014 Perşembe

Havuçlu Cevizli Kek

3 yumurta ( oda ısısında )
1 Su bardağı ay çiçek yağı
1 Su bardağı süt ( oda ısısında )
1 Su bardağı Şeker
3 Su bardağı un
1 paket Dr.Oetker kabartma tozu
1 paket Dr.Oetker vanilin
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı havuç rendesi

Öncelikle yumurtayı krema rengini alana kadar 10 dakika mikser ile hızlı devirde çırpıyoruz. Daha sonra şekeri ilave ederek  5 dakikada şeker eriyene kadar mikserden geçiriyoruz. Sırası ile ay çiçek yağı , sütü ekliyoruz . Bir tatlı kaşığı limon suyu ile yine çırpıyoruz. 3 su bardağı unu boşaltıp, karıştırmadan kabartma tozu ve vanilini üzerine boşaltıyoruz. Elimizle unla karışmasını sağlayıp ; daha sonra mikserle harmanlıyoruz.
Havuç rendesi , ceviz içi , ve tarçını da ekleyip kek karışımımızı hazır hale getiriyoruz.
Eğer kekinizi cevizle kaplamak ( mantolamak) isterseniz . Margarinle yağladığınız kek kalıbının içine yarım su bardağı dövülmüş ceviz içini döküp ; kalıba yapışması için etrafında çevirin . Daha sonra kek karışımını dökün ve 175 derece fırında 40 - 45 dakika fırının kapağını açmadan pişirin.
Keklerde püf nokta yumurta ve sütün oda sıcaklığında olması ayrıca yumurta ile şekerinde iyice karışmasıdır. Çünkü kekinizin daha güzel kabarmasını sağlar ve malzemenin birbiri ile özleşmesi daha kolay olur.
Afiyetle :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder