Bumerang - Yazarkafe

2 Aralık 2014 Salı

Kastamonu Usulü Samsu







Malzemeler

5 tane kuru yufka
Kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ




İçi için ;

4 kuru yufka
4 yumurta
125 gram tereyağı
Karabiber
tuz

Yapılışı

Kuru yufkaların 4 tanesini katlayıp , ince ince kesiyoruz. Tereyağını geniş bir tava içinde eritip , yumurtaları içine kırıp tuz ve karabiberini de ekleyip kızartıyoruz. Daha sonra içine ince ince kıydığımız yufkaları da ekleyip iyice karıştırarak yufkaların iyice yağlanmasını sağlıyoruz. 5 kuru yufkayı 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesip , yumurtalı yufka ile hazırladığımız iç harçtan alarak üçgen bir şekilde saralım. Yarım çay bardağı sıvı yağı ile önce her iki yüzünü de ters yüz edip yağlanmasını sağlayalım. Daha sonra orta ateşte kızartalım.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder