Bumerang - Yazarkafe

12 Mayıs 2015 Salı

Burmalı Çörek ( Kastamonu Usulü )



Malzemeler 

4 su bardağı un ,
2 adet yumurta , 
1 çay kaşığı sirke ,
1 çay kaşığı tuz ,
1 çay bardağı zeytinyağı ,
1 su bardağı su .

İç harcı 

2 su bardağı dövülmüş ceviz içi ,
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ 

Hamuru açmak için 
Buğday nişastası ve un .

Yapılışı

Hamur yoğurmak için geniş bir kaba önce un , tuz karıştırılır. Unun ortası havuz şeklinde açılır ve yumurtalar ve diğer malzemeler buraya eklenir. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yarım saat kadar dinlendirilir. Küçük boy patates kadar bezeler yapılır ;  nişasta ve un yardımı ile ince bir şekilde açılır. Yuvarlak açtığımız yufkayı tam ortasından bıçak yardımı ile ikiye keseriz. Bir kaşık veya fırça yardımı ile yufkayı yağlar , ceviz içini düz kestiğimiz geniş kısma  döker , sararız. Tepsiye tam orta kısımdan başlayarak , hamurları birbirlerinin etrafına dolarız. En son ise kalan yağı tüm hamuru yağlamak için kullanırız. 200 derecelik fırında ortalama 25 - 30 dakika kadar alt üst kızarana kadar pişiririz.
Afiyetle .

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder