Bumerang - Yazarkafe

18 Ocak 2015 Pazar

Hamsi Buğulama



Malzemeler

1 kilogram hamsi
2 orta boy kuru soğan
3 yeşil soğan
4 tane domates
5 sivri biber
15 dal maydanoz
1,5 limon
1,5 çay kaşığı tuz
100 gram Pınar tereyağı

Yapılışı

Hamsileri kılçıkları ile birlikte ayıklıyoruz. İyice yıkayıp , bir süzgeçte 15 dakika kadar süzülmesini bekliyoruz. Bor cam veya bir fırın tepsisine yayıyoruz ve tuz ile harmanlıyoruz. Üzerine soğanları halka halka kesip , hamsilerin üzerine koyuyoruz. Domatesleri rendeleyip , ince biberleri 3-4 parçaya ayırıp soğanların üzerine yayıyoruz. Maydanozları yıkayıp ; ince ince doğradıktan sonra , domates sosun üzerine yayıyoruz. En üste bir limonu ince halkalar halinde dilimleyip tepsiye yerleştiriyoruz. Ve yarım limonun da suyunu sıkıp , tepsinin her yerine dağıtarak döküyoruz. Son olarak , 100 gram tereyağını minik küplere bölüp ; tepsini her yerine dağıtıyoruz. 220 derecede 20- 25 dakika kadar pişiriyoruz. 

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder