Bumerang - Yazarkafe

27 Mart 2014 Perşembe

Hindistan Cevizli Toplar

Malzemeler

2,5 Su bardağı süt
125 gram margarin
1 paket Dr.Oetker vanilya
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
250 gram Hindistan cevizi
2 Adet muz

Yapılışı

2,5 su bardağı süt ile un ve şekeri iyice karıştırıyoruz. Daha sonra vanilyayı ekleyip ocağa koyuyoruz. Süreli karıştırarak topak olmasını önlüyoruz. Isınmaya başlayınca margarini de ekliyoruz. Ve kaynamaya başlayınca 10- 15 dakika pişiriyoruz. İlk sıcaklığının çıkması için , çırpıcı ile sürekli karıştırıyoruz. Ilındıktan sonra buzdolabında 3 - 4 saat kadar soğutuyoruz. Daha sonra koyu kıvamlı muhallebiyi top şeklini veriyoruz. Muzları 4 -5 parçaya bölüp ; top şeklindeki muhallebinin ortasına yerleştirip , elimizle yuvarlayıp ; hindistan cevizine buluyoruz.
Not : isteğe göre meyveler çilek , çekirdeği alınmış vişne , kavun olabilir. Hindistan cevizi yerine de antep fıstığı , ceviz , fındık kullanılabilir.
Lezzetli ve çocukların çok sevdiği bir tatlı , afiyetle .

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder