Bumerang - Yazarkafe

27 Mart 2014 Perşembe

Oğmaç Çorbası ( Kastamonu yöresine ait )

Malzemeler

1 Su bardağı un
 6 Su bardağı su
Kaya tuzu
4 çorba kaşığı yoğurt
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı nane
2 Çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı biber


Yapılışı

Oğmaç için unu tuzu ve yarım çay bardağı suyu azar azar karıştırın. Elinize yapışmayacak bir hamur haline gelene dek yoğurun. Daha sonra hamuru elinizle ovalayarak ufalayın. 6 su bardağı kaynamış suyun içine yaptığınız oğmaçları ilave edin. Çorbayı un kokusu çıkana kadar pişirin. Başka bir kabın içinde yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın. Çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. Bir kapta tereyağı nane ve kırmızı biberi de kızdırın. Ocaktan aldığınız çorbanın üzerine döküp servis edebilirsiniz.
Afiyetle
                                              




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder