Bumerang - Yazarkafe

27 Mart 2014 Perşembe

Çikolatalı Sufle






Malzemeler

30 gram tereyağı
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 Su bardağı süt
150 gram bitter çikolata
4 adet yumurta
1 adet yumurta akı

Yapılışı

Fırını 210 dereceye ayarlayıp , ısıtın . 6 adet küçük sufle kabını yağlayın. Üzerine ve kenarlarına toz şeker serpin . Fazlasını sallayarak atın . Yağı bir tencereye alın , kısık ateşte eritin. Eriyen yağa elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin. Tahta kaşıkla iki dakika sürekli karıştırın . Sütü ekleyip , yedirin . Karışım kaynayıp koyulaştığında tencereyi ateşten alın . İçine kıyılmış çikolatayı atın . Eriyene kadar karıştırın .Soğutun. İçine hafifçe çırpılmış veya bütün halindeki yumurta sarılarını azar azar ilave edin. Yumuşak bir karışım elde edene kadar , hafifçe çırpın. Yumurta aklarını büyük temiz bir kapta mikserle yüksek devirde çırparak kar haline getirin. Metal bir kaşık kullanarak çikolatalı hamura iki seferde katın. Sufle kaplarına hamuru bölüştürün ama sakın tepeleme doldurmayın . Bir bıçakla kabın kenarlarının bir santim içinden , bir çember yapın. 15 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra sönmemesi için hemen sofraya getirin. İsterseniz krema ve pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder