Bumerang - Yazarkafe

10 Mart 2014 Pazartesi

Pratik Enginar

4 - 5  tane enginar ,
2 çorba kaşığı zeytinyağı ,
1 baş kuru soğan ,
2 baş yeşil soğan ( ince doğranmış ) ,
6 - 7 dal dereotu ( ince doğranmış ),
3 yeşil biber ,
1 ,5 su bardağı soğuk su ,
1 çorba kaşığı un ,
yarım limon suyu
1 kesme şeker ,
az miktarda kaya tuzu

Tüm malzemeyi ocağa koymadan tencereye yerleştiriyoruz. 1,5 Su bardağı soğuk su ile un ve limonu karıştırıyoruz ve orta ateşte ocağa koyuyoruz . enginarlar yumuşayınca indirin . Bir gece buzdolabında dinlendirmek sosunu iyice çekmesine sebep oluyor . Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder