Bumerang - Yazarkafe

15 Nisan 2014 Salı

İtalyan Salatası






Malzemeler

3 adet havuç
3 adet orta boy patates
250 gram bezelye
8- 10 dilim jambon
50 gram füme dil
8 - 10 adet kornişon turşu
Yarım su bardağı mayonez

Yapılışı

Önce ocağa bir tencere içine biraz tuz ve su koyup kaynatın. Havuçların dışını bıçakla kazıyın . Daha sonra küp küp olacak şekilde doğrayın. Patatesleri de soyup , yine aynı şekilde küp küp doğrayın. Bezelyeler ve havuçları 10 dakika önce kaynayan suya atın. Patatesler daha kolay haşlanacağından ve dağılmaması  için sonra patatesleri ilave edin. Piştikten sonra süzüp , soğutun. Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın. Soğuyan sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük küçük doğradığınız kornişonları ve mayonezi de karıştırıp ; tüm malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına alın.

Afiyetle .

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder