Bumerang - Yazarkafe

29 Temmuz 2014 Salı

Çilekli Pasta

Malzemeler

1 Adet Uno Hazır Pasta Pan
1 Su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker


Muhallebesi için

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı şeker
1 Vanilin
1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için

Hindistan cevizi
Damla çikolata
İsteğe göre meyve

Yapılışı

Süt , mısır unu nişastası ve unu muhallebiyi pişireceğiniz kaba alarak iyice karıştırın daha sonra yumurtanın sarısını da ekleyerek iyice mikserle çırpın. daha sonra ocağa aldığınız karışımı 10 dakika sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin . Muhallebi kıvamına gelene kadar iyice pişirin ki un tadı kalmasın. Tereyağı , şeker ve vanilini de ekleyip ocağı kapatın. Soğumaya alın.Muhallebinin özellikle soğumasını tavsiye ederim , pastanın içinde yayılması bu şekilde engelleniyor. Bir su bardağı soğuk sütü, 2 çorba kaşığı şekerle karıştırıp , pasta panın altını ve üstünü eşit miktarda ıslatın. Daha sonra muhallebinin 3/2'sini taban kısmına yayın. Arasına çilek veya sevdiğiniz başka mevsim meyvelerini ekleyebilirsiniz. Üst pasta panı kapatın kalan muhallebiyi kenarlarına ve üste yayın. Üzerini hindistan cevizi rendesi ,çilekle ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Afiyetle.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder