Bumerang - Yazarkafe

7 Aralık 2014 Pazar

Karnı Yarık Yemeği





Malzemeler 

Yarım kilogram orta yağlı dana kıyma
6 adet patlıcan
1 büyük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
8 - 10 dal maydanoz ( ince kıyılmış )
8 adet sivri biber 
1 çorba kaşığı domates salçası
6 adet domates (4 tanesi rendelenmiş ) 
Çay kaşığının ucu ile karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1,5 su bardağı kaynar su

Yapılışı 

Patlıcanları alacalı soyup , tuzlu suda en az yarım saat bekletiyoruz. Soğanı ince doğrayıp , yarım çay bardağı sıvı yağ da kavuruyoruz. İçine 2 adet ince doğradığımız sivri biberleri de ekleyip , 1-2 dakika çeviriyoruz. Kıymayı ekleyip ezerek kavuruyoruz. Kıymanın rengi dönünce içine tuz , karabiber , şeker ve 1 adet domates rendesini de ekleyip tekrar çeviriyoruz. İnce kıyılmış maydanoz ile harmanlayıp , harcın altını kapatıyoruz. 
Patlıcanları derin bir kapta üzeri yağ ile örtülecek ölçüde kızmış sıvı yağda kızartıyoruz. Daha sonra kızarmış patlıcanları pişirme tepsisine alıp , hazırladığımız kıyma harç ile dolduruyoruz. Üzerini domates ve sivri biberlerle süsleyip , bir çorba kaşığı salça ve domates rendesi ile sos yapıp üzerine yayıyoruz. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip 175 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. 

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder