Bumerang - Yazarkafe

16 Ocak 2015 Cuma

Yalancı Kol Böreği



Malzemeler

Kıymalı için İç malzemesi 

350 Gram kıyma   
1 Orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 Kesme şeker
1 Çay kaşığı kırmızı biber 
Yarım çay kaşığı tuz

Patatesli için İç Malzemesi

3 orta boy haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ 
yarım çay kaşığı karabiber

3 Yufka 


Böreğin Sosu İçin ;

1 Su bardağı Pınar süt
75 Gram kadar Pınar tereyağı
2 yumurta 

Yapılışı

Kuru soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı  sıvı yağ ile kavuruyoruz. 250 gram kıymayı ekleyip tane tane dökülene kadar iyice pişmesini sağlıyoruz. Üzerine kırmızı biber , kesme şeker ve tuzu ekleyip dinlenmeye alıyoruz.
Tereyağını eritip ; 1 bardak sütü ekliyoruz. Üzerine yumurtaları da kırıp ; iyice çırpıyoruz. Yufkaları tam ortalarından kesip ; tezgaha açıyoruz. Düz kısmına kıymalı harcımızı koyup , kuru bir şekilde bir kere sarıyoruz. Daha sonra börek sosunu diğer kısımlara kaşık yardımı ile yayıp böreği yuvarlayarak sarıyoruz. 
Yuvarlak büyük boy bir bor cam 3 yufkayı alıyor. Tüm yufkalara yukarıdaki işlemi aynı şekilde yapıyoruz. 
Kalan sosu üzerine döküp ; iyice çekmesi için 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra üzerine mavi haşhaş , çörek otu , susam isteğinize göre serpip 200 derecelik fırında 20- 25 dakika üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle .

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder