Bumerang - Yazarkafe

12 Mayıs 2015 Salı

Çikolatalı Baton Pasta




Malzemeler 

4 paket 80 gramlık bitter çikolata ,
1 paket Ülker Petibör bisküvi
3 paket  Pınar süt kreması 

Üzeri için ;
İri  çekilmiş Antep Fıstığı



Yapılışı

Süt kremasını ısıtmak için rahat karıştırabileceğiniz bir orta boy tencereye alın. Kaynamadan ocaktan alıp , çikolataların hepsini içine atın ve iyice erimeleri için karıştırın. İyice eridikten ve ılındıktan sonra kremanın soğuması için buzdolabına koyun. Dikdörtgen veya yuvarlak bir kabın içine streç film serin ve iri çekilmiş antep fıstığı ve kremayı kalın bir şekilde dibine döktükten sonra , bisküvileri 3 veya 4 kat eşit bir şekilde dizin. İnce katmanlar halinde bisküvi aralarına bu kremayı yayın. En son katmana yine kalın bir tabaka halinde dökün . Bu şekilde bir gün buzdolabında dinlenmeye alın. Sunum için kalıptan ters çevirip çıkarın , üzerine isteğe göre kakao serpebilirsiniz .
Afiyetle.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder