Bumerang - Yazarkafe

12 Mayıs 2015 Salı

Ponçik

Malzemeler

1 su bardağı ılık Pınar süt ,
1 küçük çay bardağı Yudum ayçiçek yağı ,
2 yemek kaşığı Balküpü toz şeker ,
1 çay kaşığı tuz ,
1/2 çay kaşığı mahlep ,
yarım paket instant maya ( ıslak maya )
4 su bardağı Söke un ,
1 adet yumurta  ( Beyazı hamurun içine , sarısı üzerine )
1 çorba kaşığı Arifoğlu çörek otu 

Yapılışı

Ilık süt , maya , şekeri yoğurma kabının içerisinde iyice karıştırın. Daha sonra yumurtanın akını , sıvı yağı , tuzu karıştırın. Unu ve mahlebi birlikte ekleyin ve yavaş yavaş yoğurun. hamurun yoğurulmasından emin olunca ılık bir yerde yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra 16 porsiyona bölün ve yuvarlak şekil verip , üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin. 190 derecelik fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar pişirin . Yaklaşık 10-13 dakika arasında pişiyor. 
Afiyetle . 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder