Bumerang - Yazarkafe

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Patates Mantısı


Malzemeler

3 orta boy patates
1 çorba kaşığı Yudum ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber ( Daha fazla tercih edenler ekleyebilir. )
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
6 - 7 dal maydanoz

Yapılışı

Patatesleri soyup , dörde bölüyoruz. Üzeri kapanacak kadar su ve bir çay kaşığı tuzu da ekleyip ; pişmeye bırakıyoruz. Pişen patatesleri soğuduktan sonra elimizle yoğurup , püre haline getiriyoruz. Tuza ihtiyacı varsa damak tadımıza göre ekliyoruz. Bir çay kaşığı kırmızı biber , ince kıyılmış maydanoz , bir çorba kaşığı sıvı yağı da ekleyip ; küçük çanak şekli veriyoruz. Ortalarına sarımsaklı yoğurdu ekleyip , nane serperek hazırlıyoruz. 45 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Afiyetle. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder