Bumerang - Yazarkafe

27 Şubat 2014 Perşembe

Tahinli Çıtır

4 Adet baklavalık yufka
1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 (yarım ) Çay bardağı tahin
1 Su bardağı toz şeker
100 gr. tereyağı (eritilmiş )
1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizi döverken , içine 1 tatlı kaşığı tarçın ekliyoruz.Baklavalık yufkaları tek tek hazırlayacağız. Bir baklavalık yufkayı tezgaha seriyoruz. Bir fırça yardımı ile üzerine tereyağından hafifçe gezdiriyoruz. Üzerine yine bir fırça yardımı ile tahin sürüyoruz , hafifçe . Hafifçe derken ; çok yağlı ve yoğun malzeme tatlının özelliğini kaybettirmesin diye. 2-3 tatlı kaşığı toz şeker serpiyoruz, yufkanın her yerine eşit miktarda dağıtarak. En son cevizimizi serpip yufkamızı rulo yapıyoruz. 3 parmak kalınlığında eşit aralıklarla kesip yağladığımız tepsiye diziyoruz. Diğer 3 yufkayı da bu şekilde hazırlıyoruz. Ortama 25 - 30 parça çıkıyor yufkanın büyüklüğüne göre . Hafifçe üzerlerine de tereyağı sürüyoruz. 175 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz. soğuyunca servis tabağına alıyoruz.
Şekerini az koyarsanız , üzerine pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz. Afiyetle :)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder