Bumerang - Yazarkafe

26 Şubat 2014 Çarşamba

Tavuklu Salata

1 haşlanmış tavuk göğsü ( haşlarken içine havuç ve soğan ekleyin ki kokusunu alsın )
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı haşlanmış mısır ( konserve ise iyice yıkanacak )
1 diş sarımsak ( ezilerek eklenecek )
1 atom salata ( yarısı kullanılacak )
7 dal maydanoz ( ince doğranmış )
5 dal dereotu ( ince doğranmış )
1 tatlı kaşığı sumak
3 tane yeşil soğan ( ince doğranmış )
1 avuç ceviz içi

Tavuk göğsünü soğuduktan sonra ince ince didin .Yoğurt, mayonez ve bir diş sarımsağı iyice karıştırın. Daha sonra sırası ile malzemeleri ekleyin. 1 saat kadar buz dolabında dinlendikten sonra servise hazır olacaktır.
Tuz sağlığa zararlı olduğu için mümkün olduğunca az kullanın , lütfen . Afiyetle :)






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder