Bumerang - Yazarkafe

18 Mart 2014 Salı

Kıymalı Börek

5 yufka ,
3 yumurta ,
1,5 su bardağı süt ,
125 gram tereyağı ,
500 gram kıyma ,
1 tane büyük kuru soğan ,
3 yemek kaşığı sıvı yağ ,
7-8 dal maydanoz ,
1 tatlı sivri biber ,
1 tane kesme şeker ,
Bir çay kaşığı kırmızı biber ,
Yarım çay kaşığı kara biber ,
Az kaya tuzu .

Kuru soğanımızı küp küp doğrayıp , 3 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı da ekleyip , kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulmaya yakın iken ince ince kestiğimiz sivri biber ve maydanozlarımızı da ekliyoruz. En son bir adet kesme şeker ve baharatlarını da ekleyip , soğumaya alıyoruz.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ; tereyağını eritip , 1,5 su bardağı sütümüzü ekliyoruz. Üzerine yumurtalarımızı da kırıp iyice çırpıyoruz. Tepsimizi sıvı yağ ile yağlayıp ; yufkalarımızı dizmeye başlıyoruz. Döşediğimiz yufkaların arasına sütlü yumurtalı harcımızı yapışmamaları için yufka sütlü harç , yufka  sütlü harç şeklinde döşüyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder