Bumerang - Yazarkafe

14 Mart 2014 Cuma

Leziz Kısır

Malzemeler

3 Su bardağı ince bulgur ,
2 orta boy kuru soğan ,
1 yemek kaşığı domates salçası ,
1 yemek kaşığı biber salçası ,
1 tatlı kaşığı kekik ,
1 çay kaşığı silme kimyon ,
1 tatlı kaşığı kuru nane ,
Salatalık turşusu
10 - 12 dal maydanoz ,
7 - 8 dal dereotu ,
3 baş yeşil soğan ,
2 kök roka ,
Kıvırcık salata ,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber ,
1 tatlı kaşığı sumak ,
Nar ekşisi ,
Yarım çay bardağı zeytin yağı ,
1 adet limon
Kaya tuzu

Bulguru bir kapta kaynar su ile üzerini 2 parmak geçecek şekilde ıslatıp ; kapakla bekletiyoruz. Eğer yumuşamamış ise 1 çay bardağı daha kaynar su ekleyip tekrar bekletiyoruz.
2 soğanı ince ince kıyıp bir tencerede zeytinyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra salçaları da ekleyerek , karışımı bulgurla birleştiriyoruz. Baharatları ekleyerek , harmanlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Yeşilliklerimizi iyice yıkayıp ; ince ince doğruyoruz .Salatalık turşularımızı da küçük küçük kesip yeşilliklerle karıştırıyoruz.  Soğuyan bulguru ekliyoruz. Üzerine bolca nar ekşisi , limon suyu ve kaya tuzu ile servise hazırlıyoruz.
Afiyetle , Güzel Günlerde .









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder