Bumerang - Yazarkafe

1 Nisan 2014 Salı

Milföy Pasta

Malzemeler

5 kare Pınar milföy hamuru
500 gram süt
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 paket Dr. Oetker vanilin
Toz şeker
Üzeri için hindistan cevizi


Yapılışı

Milföy hamurlarını 3 eşit parçaya bölelim. 180 derecelik fırında 10 - 15 dakika pişirelim . Yarım litre süte 3 yemek kaşığı unu ekleyelim . Mikserle iyice çırpalım. Daha sonra yumurta sarısını ekleyelim ve ocağa koyalım. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca tereyağını , vanilini ve ağız tadımıza göre şekerimizi ekleyelim. Soğuması için ilk sıcaklığı çıkana kadar karıştıralım. Buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim. Daha sonra pişen iki adet milföyün arasına ve üstüne bıçak yardımı ile sürelim. Üzerini ister kakao , ister hindistan cevizi , ister fındık için , ceviz içi , renkli şeker bir çok alternatif yaratarak süsleyebilirsiniz.
Afiyetle, güzel ve sağlıklı günlerde.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder