Bumerang - Yazarkafe

10 Nisan 2014 Perşembe

Etli Nohut Yemeği




Malzemeler

500 gram nohut
250 gram kuşbaşı et
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 büyük baş kuru soğan
4 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tane kesme şeker
Kaya tuzu



Yapılışı

Nohutlarımızı bir gece önceden ılık su ve tuzda ıslatıyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağı tencereye alıyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye ekleyip ; pembeleşene kadar çeviriyoruz. Ardından kuş başı etlerimizi ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz ve küçük bir sahanda pişiriyoruz. İçine kesme şekeri ve biber salçasını da ekleyip ; en son sarımsak ve tuzunu da damak tadımıza göre ayarlıyoruz. Etlerin üzerine soğuk malzeme eklediğimizde etler sertleşecektir. Bu yüzden domates sosunu bu şekilde hazırlayıp , pişirme tenceresine nohutlarla birlikte ekliyoruz. Üzerini 4 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edip biraz pişirmeye bırakıyoruz. 15 -20 dakika sonra yeşil biberleri de ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.

Afiyetle .

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder