Bumerang - Yazarkafe

9 Nisan 2014 Çarşamba

İncirli Cevizli Tatlı





Malzemeler

6 adet kuru incir ( Soğuk suda yarım saat kadar ıslatıyoruz. ) 
1 Su bardağı ceviz içi
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
3 Yumurta
1 çay kaşığı tarçın
3-4 damla limon
1 paket Dr. Oetker kabartma tozu

Şerbeti için malzemeler

2,5 Su bardağı su veya süt 
1 yemek kaşığı sade nescafe
yarım su bardağı toz şeker 

Muhallebisi için malzemeler

3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 yemek kaşığı  tepeleme un 
5 yemek kaşığı toz şeker 
Pişmeye yakın 50 gram kadar tereyağı
Piştikten sonra içine 1 paket toz krem şanti

Hazırlanışı

Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ceviz içini dövün , un , kabartma tozu , tarçın , limon suyunu da ekleyip ; karıştırın. En son inciri ekleyip karışımı yağladığınız dikdörtgen büyük bor cama dökün . Karışım size az gelebilir , sakın ekleme yapmayın. Sadece bor cama eşit olarak yayın. 160 derecede 15 -20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Isı içindeki incirin kurumaması için düşük tutuluyor.

Kreması için pişirirken krem şanti harici tüm malzemeden muhallebiyi hazırlayın. Piştikten 10 dakika kadar sonra krem şantiyide ekleyerek iyice mikserle çırpın. 

Kek piştikten sonra hafifçe altını dağıtmadan kenarlarından kaldırın. 5 dakika kadar ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin. 

Şerbet malzemelerini pişirmeden soğuk olarak iyice birbiri ile karıştırın. Sonra bir kaşık yardımı ile kekin her yerini eşit bir şekilde ıslatın. Şerbetini iyice çektirdikten sonra muhallebiyi üzerine dökün. 
2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin . 

Afiyetle. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder