Bumerang - Yazarkafe

25 Nisan 2014 Cuma

Havuçlu Bisküvili Pasta

Malzemeler

2 Paket Ülker petibör bisküvi
1 Kilogram havuç
2 Su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
3 paket vanilya
Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
Hindistan cevizi
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Havuçların kabuklarını kazıyıp , iri rendeden geçirelim. Havuç rendesini bir tencereye aktarıp , içine şekeri ekleyelim. Havuçların bıraktıkları su ile pişmesini sağlayalım. Havuçlar yumuşayınca , ateşten alalım. İçine bisküvileri kıralım. Fındığı , limon rendesini ,tarçını ve margarini parça parça ilave edelim. Vanilyaları da ekledikten sonra karıştırıp ; iyice harmanlayalım. Karışımdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp , yuvarlayalım. Hazırladığımız topları hindistan cevizine bulayalım. Bir kaç saat buzdolabında dinlendirelim.
Afiyetle .



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder