Bumerang - Yazarkafe

18 Nisan 2014 Cuma

Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler

1 kilogram Bakla
2 adet kuru soğan
3 yeşil biber
1 - 2 tatlı kaşığı toz şeker
yarım limon suyu
2 kaşık un
yarım çay bardağı su
1 çay bardağının 3/2 'si kadar sıvı yağ
Sıcak su  ( Baklaları börttürdükten sonra üzerini iki parmak geçecek kadar )
Dereotu
Kaya tuzu


Sos için

Sarımsaklı yoğurt

Baklaların kenarlarını ince bir şekilde bıçak yardımı ile alarak , daha önceden hazırladığımız 1 litre su , 2 kaşık un ve 1 tane limon suyunu sıkıp derince bir kapta hazırladığımız suya kararmamaları için atıyoruz.
Kuru soğanlarımızı halka halka doğrayıp , sıvı yağda biraz pembeleştiriyoruz. Daha sonra baklalarımızı ekleyip; yeşillini öldürüyoruz , yani börttürüyoruz. Üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz . Hemen ardından un soğuk su , yarım limon suyunu  , şekeri ve tuzunu ayarlayıp ; tencereye sığacak baklaların üzerini örtecek bir tabak kapatıyoruz. Pişmeye yakın , dereotunu ince ince kıyıp ekliyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine istenirse , taze dereotu kıyılabilir ve bol sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
Afiyetle.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder