Bumerang - Yazarkafe

4 Nisan 2014 Cuma

Kavala Kurabiyesi

Malzemeler

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 Adet kabartma tozu
2 Su bardağı tuzsuz badem ( tuzlu ise kabuklarını keskin bir bıçakla kazıyın. )
1 Kaşık un ( Badem ile kavurmak için )
1 çorba kaşığı tereyağı ( Bademi kavurmak için )
Aldığı kadar un

Yapılışı

Bademleri ister rondodan geçirin , ister bıçakla ince ince kesin. Bir tavaya 1 kaşık tereyağı  bademler ve unu ekleyin . Kısık ateşte un pembeleşinceye kadar kavurun. Ve tavayı soğumaya alın.
Ayrı bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağı  , pudra şekeri , kabartma tozu ve aldığı kadar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Daha sonra kavrulmuş bademli karışımda eklenir , tekrar yoğurulur. Merdane ile açılan hamur Su bardağı ile ay şeklinde kesilir ya da kalıp kullanarak şekil verebilirsiniz. 170 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Afiyetle .



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder