Bumerang - Yazarkafe

15 Nisan 2014 Salı

Tavuklu Avcı Böreği






Malzemeler

1 kilogram yufka
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet orta boy soğan
3 adet tatlı sivri biber
1 Su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
8-10 dal maydanoz
Kaya tuzu
Karabiber

Sosu için;

250 gram yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu


Kızartmak için ;

2 Su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Böreğin içini hazırlamak için , tavuk göğüslerini ince ince didin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve ince ince doğradığınız kuru soğan ve yeşil biberleri tencerede soğanlar pembeleşene kadar çevirin. Daha sonra tavuk göğüslerini ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiberi de ekleyin ve ocağın altını kapatıp ; börek içini soğumaya bırakın. Yufkaları düz bir zemine yayın ve artı şeklinde kesin. 4 tane büyük üçgen oluşacak . İçine hazırladığınız börek içini paylaştırın. Ve büyük sigara böreği gibi sarın. İsterseniz süte batırıp , galeta ununa bulayıp kızartın , isterseniz sade şekilde kızartın. Derin bir kaba 2 su bardağı sıvı yağı kızdırın ve börekleri kızgın yağda kızarana kadar pişirin.

Sosu için
Yoğurdu iyice çırpın. Dövülmüş bir diş sarımsağı ekleyin. İnce kıydığınız nane ve dereotunuzu da ekleyip böreği aldığınız servis tabağının yanına 1 - 2 kaşık bu sostan ekleyerek servis yapın.

Not : Avcı böreğini kıymalı , patatesli , ıspanaklı , ısırgan otlu , cevizli , soğanlı da yapabilirsiniz.
Afiyetle.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder