Bumerang - Yazarkafe

16 Nisan 2014 Çarşamba

Çilekli Turta


Malzemeler

Hamuru için

1,5 Su bardağından 1 parmak fazla Söke un
1/2  ( Yarım ) Su bardağı pudra şekeri
9 çorba kaşığı Becel margarin
1 Adet yumurta sarısı
Yarım limon kabuğu rendesi
2-3 damla limon suyu


Üzerine 
1 Paket krem şanti
Yarım su bardağından 1 parmak fazla soğuk süt
Çilek


Üzeri için 2. alternatif

2 Su bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağı
Ağız tadınıza göre şeker

Süsleme için
Çilek

Un ve pudra şekerini bir kaba eliyoruz. Ortasını havuz gibi açıp , 9 çorba kaşığı margarini yarım rendelenmiş limon kabuklarını iyice yoğuruyoruz. Malzemelerin birbirleri ile iyice karışmasını ve özleşmesini sağlıyoruz. Hamuru yağlı kağıda sararak buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra merdane yardımı ile pişireceğimiz kabın büyüklüğünde açıyoruz. Kalıbı veya bor camın içini hafifçe margarin ile yağlıyoruz. Açtığımız hamuru içine yerleştiriyoruz. Fazla gelen kenarları bıçakla kesip , alıyoruz. Kabarmaması için  tart hamurunun tabanına çatalla delikleri açıyoruz. Ve içine 1 -2  avuç nohut atıyoruz. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp ; önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz.
Piştikten sonra , üzerinden folyoyu ve hamurun üzerine serpiştirdiğimiz nohutları alarak , soğumaya bırakıyoruz.

Kreması için ;

Toz krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpıp ; buzdolabında 45 dakika dinlendiriyoruz. Soğuyan tart hamurunun üzerine eşit miktarda yayıyoruz. Üzerine çileklerimizi dizerek servise hazır ediyoruz.

Diğer krema içinse ; Krema iyice soğuduktan hatta  buzdolabında bir gün dinlendikten sonra üzerine yayıp ; servise hazırlamanızı önemle tavsiye ederim.

Meyve olarak şeftali , elma , vişne , kara erik , böğürtlen , ahududu gibi alternatifleri de kullanabilirsiniz.

Afiyetle .




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder