Bumerang - Yazarkafe

6 Mayıs 2014 Salı

Ekşili Sulu köfte

Malzemeler

Yarım kilo az yağlı kıyma
1 Küçük boy kuru soğan
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
8 - 10 dal maydanoz
Yarım çay bardağı pirinç
8 Su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı un
Genişçe bir tepsi

Terbiyesi

1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
5 -6 dal ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Yarım kilo kıymanın içine kuru soğanı rendeliyoruz. Üzerine kıyılmış maydanozu , tuzu , yıkanmış pirincimizi, karabiberi de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Kiraz tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp ; yuvarlayın un yaydığınız tepsini içine bırakın. Hepsi bitince tepsiyi sallayarak , hepsinin unlanmasını sağlayın. Kaynayan 8 su bardağı kaynar suyun içine atın. Pirinçleri pişene kadar kaynatın . Pirinçler pişince terbiyesini karıştırarak ekleyin . İsteğe göre içine küp küp kesilmiş havuç ve patates de ekleyebilirsiniz.

Afiyetle.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder