Bumerang - Yazarkafe

1 Ağustos 2014 Cuma

Pamuk Prenses Tatlısı

Malzemeler 

Marmelatı İçin;

4 orta boy elma ( Şeftali ile de leziz oluyor.)
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Muhallebisi İçin ;

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurtanın sarısı
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Paket Vanilya

Yapılışı 

Elmaları ince dilimler halinde kesiyoruz. Üzerine şekeri, yarım çay bardağı suyu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatarak kaynamaya alıyoruz. Elmalar yumuşadıktan sonra toz tarçını ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Büyük bir bor cama eşit olarak yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Muhallebisi için ise ;
1 litre sütün içine unu, mısır nişastasını ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Orta ateşte 10 dakika kadar karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamını alana kadar yine ara ara karıştırarak topaklanmasını engelliyoruz. Ocaktan almadan evvel toz şeker ve vanilini de ekleyip ; ocağı kapatıyoruz. Mikserle 5 dakika yüksek devirde çırptıktan sonra , elma marmelatının üzerine döküp fırın tepsisine su doldurup bor camı yerleştiriyoruz. Üzeri kızarana kadar ortalama 200 derecede , 20 dakika kadar fırınlıyoruz. Dışarıda soğuttuktan sonra 3-4 saat buzdolabında soğutuyoruz. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine ceviz ile yanında vanilyalı dondurmayı özellikle tavsiye ederim.

Afiyetle.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder