Bumerang - Yazarkafe

30 Eylül 2014 Salı

İzmir Köfte




Malzemeler

500 gram kıyma
3 dilim ekmek içi
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı tuz
1 küçük boy soğan rendesi
4 - 5 dal maydanoz 
4 - 5 sivri biber
4 domates 
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı acı sevenlere kırmızı biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı su
1 diş sarımsak
2 büyük boy patates

Yapılışı

Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine küçük boy soğanı rendeliyoruz , Islattığımız ekmek içini de ekliyoruz. Önce hepsini bir yoğuruyoruz. Daha sonra sırası ile karabiber , tuz , ince kıyılmış maydanoz , sıvı yağ ve bir çorba kaşığı suyu da ekleyip iyice özleşene kadar yoğurup , 5- 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra istediğimiz biçimde şekillendiriyoruz.
Domatesleri rendeliyoruz , erittiğimiz tereyağının içine ekliyoruz. Sivri biberleri , kırmızı biberi , sarımsağı ince ince doğrayıp sosun içine ekliyoruz. Sosun biraz pişmesinden sonra , köftelerimizi ekleyip kapağı kapatıyoruz. 5 dakika kadar sonra üzerine halka doğradığımız patatesleri ve kaynamış bir su bardağı suyu ekleyip ; patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder