Bumerang - Yazarkafe

7 Kasım 2014 Cuma

UN HELVASI

Malzemeler

Şerbet için ;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Helvası için ;

3 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi

Yapılışı


Şerbet için 3 bardak şeker ve 3 bardak suyu ve bir iki damla limon suyunu karıştırarak ayrı bir tencerede kaynamaya alıyoruz. Tere yağını eritip unu üzerine ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Unun rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulan unun içine cevizini de ekleyip ; şerbetini sıcak olarak yavaş yavaş topaklandırmadan sürekli karıştırarak veriyoruz.
Eğer topaklanırsa ocağın üzerinden alarak mikser yardımı ile iyice yumuşatıyoruz.

Bir borcama veya tepsiye yayıp , üzerini düzeltip soğumaya bırakıyoruz.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder