Bumerang - Yazarkafe

18 Eylül 2014 Perşembe

Simit Tiridi


Malzemeler

2 Su bardağı kaynar kemik suyu 
1 - 1,5 tane Kastamonu su simidi ( Susamsız simit )
150 gram ince çekilmiş kavrulmuş ve fırınlanmış kıyma 
1 kase sarımsaklı yoğurt
3 çorba kaşığı kızarmış tereyağı

Yapılışı 

Simitleri küçük küçük doğrayıp bir tabağa diziyoruz. Üzerine kemik suyunu verip , kaynattığımız sahana fazlasını akıtıyoruz. Bu işlemi simitler tamamen ıslanıncaya kadar devam ediyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdu yayıyoruz. Kıymayı ekliyoruz ve en son kızdırılmış tereyağını ekleyip servis yapıyoruz.

Afiyetle .

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder