Bumerang - Yazarkafe

17 Eylül 2014 Çarşamba

Acuka




Malzemeler 

5 kilogram domates
3 tatlı kaşığı tuz
250 gram yeşil biber
15 - 20 tane kesme şeker
8 - 12 diş sarımsak
10 - 12 dal maydanoz
3 tane kırmızı biber
1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı

Domatesleri rendeleyip , tuzu , şekeri ve sıvı yağı ekleyip tenceremizi ocağa orta ateşte koyuyoruz. Domateslerimiz yarım saat kaynadıktan sonra içine 4-5 parçaya böldüğümüz yeşil biberlerimizi , küp küp doğradığımız kırmızı biberleri , küçük küçük kestiğimiz sarımsaklarımızı , elimizle saplarını kopardığımız maydanozları da ekleyip yeşil biberler pişene kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Kapatmaya yakın , kırmızı acı biberi de ekleyip , altını kapatıyoruz.
Kavanozlara kaynar kaynar doldurup ; ağızlarını sıkıca kapatıyoruz. Daha sonra kavanozları ters çevirip soğumaya bırakıyoruz. Küçük kavanozlara doldurulmasını özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü , kapağı açılan acukalar , domates sosu kadar kaynamadığından bozulma olasılığı biraz daha yüksek oluyor.

Afiyetle .



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder