Bumerang - Yazarkafe

29 Aralık 2014 Pazartesi

Kıymalı Pırasa Yemeği



Malzemeler

1 kilogram pırasa ,
2 orta boy soğan ,
2/3 çay bardağı sıvı yağ ,
150 - 200 gram kıyma ,
4 yeşil biber , 
5 domates ,
1 adet kesme şeker ,
Yarım çay bardağı pirinç ,
1 çay kaşığı kırmızı biber ,
1 çay kaşığı tuz .
Kaynar su


Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayıp , geniş bir tencerede sıvı yağda çeviriyoruz. Kıymayı da ekleyip , kavurmaya devam ediyoruz. Domatesleri rendeleyip ; kıymanın içine ekliyoruz. Pirinçleri , domatesler biraz ısındıktan sonra ekleyip biraz pişmesini sağlıyoruz . Daha sonra yeşil biberleri de ekliyoruz. Sosun içine bir adet kesme şeker ve kırmızıbiber atıyoruz. Pırasaları ince ince kıyıp , kıymalı domatesli sosun içine atıp ; iyice harmanlıyoruz. Kapağını kapatıp , pırasanın renginin dönmesi için 5- 6 dakika kadar bekliyoruz. Sıcak suyu pırasaların üzerini 3 parmak kadar geçecek şekilde tencereye ekliyoruz ; tuzunu da atıp  pişmeye bırakıyoruz.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder