Bumerang - Yazarkafe

29 Aralık 2014 Pazartesi

Kış Çorbası



Malzemeler

2 orta boy soğan
2/3 çay bardağı sıvı yağ
3 tane beyaz lahana yaprağı
1 adet havuç
1 adet patates
3 kök ıspanak 
2 tane pırasa
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
8 Su bardağı kaynar su ( kıvamına göre arttırılabilir )
1 tatlı kaşığı kuru nane 
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı

Sıvı yağda soğanları yemeklik doğrayıp kızartıyoruz. Rendelenmiş havuçların rengi yağa çıkana kadar onları da soğanlarla birlikte kavuruyoruz. İçine ince kıyılmış yeşil biber ve kırmızı biberi de ekliyoruz. Biraz diriliğini kaybeden biberlerin üzerine havuç , ince kıydığımız beyaz lahana ve pırasayı da atıp ; kavurmaya devam ediyoruz. Sebzeler diriliğini kaybettiğinde içine en son ıspanak , patates rendesi , pirinç ve kırmızı mercimeği de ekliyoruz. Daha sonra 8 bardak kaynar su, tuz ve baharatları ekleyip ; pişirmeye bırakıyoruz. 

Not : Kemik suyu ile yapılmasını özellikle tavsiye ederim . Eğer kemik suyu ile yaparsanız , bir gece önceden kemiği suya koyup , kanını çıkarmayı unutmayın.



Afiyetle. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder