Bumerang - Yazarkafe

7 Ocak 2015 Çarşamba

Kakaolu Portakallı Kış Keki




Malzemeler

3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
3 Su bardağı un
1 Paket Dr.Oetker kabartma tozu
1 Paket Dr. Oetker vanilin
1 Paket 25 gram Dr. Oetker Kakao
1 Çay bardağı dövülmüş Antep fıstığı
1/2 portakalın kabuğu
1,5 Su bardağı portakal suyu


Yapılışı

Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin istenilen lezzet ve kıvamda olmasını sağlar.
3 yumurta ve toz şekeri 10-15 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırpıyoruz. Yıkadığımız portakalın kabuklarını ince rende ile rendeleyip ; daha sonra içine sırası ile sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Un , kabartma tozu ve vanilini elimizle harmanladıktan sonra kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz. Tamamen karıştıktan sonra antep fıstığını da karışıma ilave ediyoruz. 
Kalıbı veya bor camı margarinle yağlayıp , karışımı döküyoruz. 180 derecede 40 dakika kapağını açmadan fırının orta rafında pişirmeye alıyoruz. 40 dakika sonra kontrol edip , soğuması için kenara alıyoruz. 10- 15 dakika dinlendirip , üzerine  portakal suyunu her yerini ıslatacak şekilde eşit olarak döküyoruz.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder