Bumerang - Yazarkafe

1 Ocak 2015 Perşembe

Kabak Mücveri

Malzemeler

2 Kabak
2 Yumurta
5-6 Dal dereotu
2 Adet yeşil soğan
1 Diş sarımsak
150 gram kadar beyaz peynir
4 çorba kaşığı kadar un
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Kabakları kabuklarını soyduktan sonra , geniş bir kaba rendeliyoruz. Dere otlarını ve yeşil soğanları ince kıyıp içine ekliyoruz. 2 yumurtayı çırpıp karıştırma kabındaki malzeme ile harmanlıyoruz. Peyniri çatalla ezip , dövülmüş sarımsakla birlikte onları da karıştırma kabına ekliyoruz. Kırmızı biber ve karabiberi de ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. Öncelikle 3 kaşık unu ekleyip mücverin kıvamını kontrol edip , kaşıktan rahat dökülmesini sağlayın. Kıvam çok cıvık ise 4. kaşığı ekleyin. Kızgın yağa 1 çorba kaşığı karışımı yayarak dökün. Bir taraf iyice kızarınca , diğer tarafı da çevirip kızartıyoruz.

Servis için yoğurt kabak mücverine lezzet katıyor.

Afiyetle.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder