Bumerang - Yazarkafe

13 Ocak 2015 Salı

Karnıbahar Yemeği




Malzemeler

1 adet orta boy karnıbahar
2/3 çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy kuru soğan
150 - 200 gram kıyma
2/3 çay bardağı pirinç
4 büyük boy domates
3 adet yeşil biber
6-7 dal maydanoz ( ince doğranmış )
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kaynar su

Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayıp geniş bir tencerede sıvı yağla kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip , onu da kavuruyoruz. Ardından rendelenmiş domatesleri ve pirinci ekliyoruz. Biraz kaynayınca üzerine yeşil biberi ekleyip ; yıkadığımız bıçakla küçük parçalara ayırdığımız karnıbaharı ekliyoruz. Tuz karabiber ve ince doğranmış maydanozu da ekleyip , hepsi geniş tencere de şöyle bir harmanlıyoruz. Malzemeler karışınca , üzerini iki parmak kadar geçecek kaynamış suyu ekleyip 20 - 25 dakika kadar pişirmeye bırakıyoruz. Pirinçler yumuşayınca altını kapatıyoruz.

Afiyetle.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder