Bumerang - Yazarkafe

13 Ocak 2015 Salı

Yumurtalı Ispanak



Malzemeler

750 gram ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan
2/3 çay bardağı sıvı yağ
5 yumurta 
karabiber
tuz

Yapılışı

Ispanakları iyice yıkayıp suyunun akması için geniş bir süzgece alın. Soğanları yemeklik doğrayıp , geniş bir tencerede sıvı yağla kavurmaya başlayın. Onlar kavrulurken , ıspanakları ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Ispanaklar yumuşayınca tuzu , karabiberi ekleyin . Ispanak tuzlu bir sebze olduğu için tuzu kontrollü kullanın. Yumurtaları kırın , tencerenin kapağını kapatın.
5 ile 8 dakika kadar pişmesi yeterlidir. 
Afiyetle. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder