Bumerang - Yazarkafe

16 Ocak 2015 Cuma

Mercimek Yemeği ( Nam-ı diğer Karaşimşek )



Malzemeler

Yarım kilogram yeşil mercimek
200 gram kadar kıyma
2 orta boy kuru soğan
2/3 çay bardağı sıvı yağ
4 domates
4 yeşil biber
1 adet büyük boy havuç
3 - 4 su bardağı kaynar su 
1,5 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Mercimekleri geceden ılık ve tuzlu su ile ıslatın. Soğanları geniş bir tencerede yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. Kavrulan soğanların içine küp küp doğradığımız havuçları ve kıymayı da ekliyoruz. Kıyma kavrulunca , rendelenmiş domatesleri ve yeşil biberleri de ekleyip sosun 3-4 dakika kaynamasını bekliyoruz. Mercimekleri de ekleyip ; kaynar suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. 
30 dakika kadar bir pişme süresi var . 
Afiyetle. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder