Bumerang - Yazarkafe

14 Mart 2014 Cuma

İrmik helvası

Malzemeler

500 gram  irmik ,
250 gram  tereyağı ,
1 paket Arifoğlu Çam fıstığı ,
3 - 3,5 bardak  toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın ,
3 bardak süt
1,5 bardak su

Yapılışı

Tereyağını eritip , içinde çam fıstıklarını 1 dakika kadar çeviriyoruz. İrmiği ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Çam fıstıkları kızarana kadar orta ateşte irmiğimizi kavuruyoruz. Daha sonra ocaktan kenara alıp ; şekerimizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Benim damak tadıma 3 bardak toz şeker yeterli geliyor . Eğer şekerli seviyorsanız yarım bardak toz şeker daha ekleyebilirsiniz. Biraz ılındırdıktan sonra , 3 bardak süt ve 1,5 bardak suyu ekleyip yine karıştırıyoruz. Ocağı yakıp ; kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra tekrar karıştırıp tarçını ekleyip ; altını pilav demler gibi iyice kısıyoruz. Tamamen suyunu çektikten sonra , helvamızı tekrar karıştırıp kapağına kağıt havlu koyup ağzını kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
1 saat kadar demlendikten sonra servis yapılabilir.
Huzurlu Günlerde , Afiyetle



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder