Bumerang - Yazarkafe

1 Nisan 2014 Salı

Kanlıca Mantarı Kavurması

Malzemeler

Yarım kilo kanlıca mantarı
1 büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
3 baş yeşil soğan
karabiber
kaya tuzu

Yapılışı

Tereyağını eritip ; kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kanlıca mantarlarını iyice yıkadıktan sonra ince ince kesiyoruz. Kavrulan soğanların üzerine ekliyoruz. Mantarlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Yeşil soğanlarımızı 3 - 4 santim kalınlığında kesip ekliyoruz.  Daha sonra yumurta , karabiber ve tuzu bir kapta iyice çırpıp kavrulan mantarların üzerine döküyoruz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder